Saslušanje u vezi šverca cigareta 2. juna
Skupština Crne Gore

Odbor za bezbjednost i odbranu prihvatio inicijativu Medojevića

Saslušanje u vezi šverca cigareta 2. juna

Odbor za bezbjednost i odbranu podržao je inicijativu poslanika Nebojše Medojevića o kontrolnom saslušanju premijera Zdravka Krivokapića, ministra finansija Milojka Spajića, direktora ANB Dejana Vukšića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića "o ponovnom pokretanju posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori".

Inicijativu je podržalo sedam poslanika, dok su tri bila uzdržana.

Sjednica je zakazana za 2. jun.

Medojević je prošle godine javnosti saopštio da ima informaciju da je ovog mjeseca iz Luke Bar izašlo od 80 do 100 šlepera cigareta težine do 1.000 tona, te da je od toga ostvaren profit od oko 25 miliona eura.

On smatra da se šverc nije mogao desiti, a da za to nijesu znali premijer Zdravko Krivokapić, ministar finansija Milojko Spajić, šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, direktori Uprave policije Zoran Brđanin i Uprave za prihode i carine Aleksandar Damjanović.

"Ozbiljan je kriminalni posao u pitanju. Mi imamo sada ozbiljan izazov da li će ova Vlada nastaviti da bude dio mafije koju je formirao Đukanović i njegove službe bezbjednsoti. Posao sa cigaretama je kriminalizovao državu i doveo Crnu Goru na stranice svjetske štampe kao raj za kriminalce. Mi danas imamo situaciju da je Crna Gora doživljava kao Kolumbija, zemlja koja štiti organizovani kriminal. Jasno je da se ovo mora rasčistiti", poručio je Medojević prošle sedmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.