Patrijarh Porfirije dolazi na Cetinje na ustoličenje Mitropolita Joanikija
Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije dolazi na Cetinje na ustoličenje Mitropolita Joanikija

Patrijarh srpski Porfirije doći će u Crnu Goru na Cetinje da ustoliči novog mitropolita Crnogorsko-primorskog Joanikija, potvrđeno je portalu Dana u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Uz patrijarha Porfirija ustoličenju će prisustvovati i brojne vladike SPC.

Podsjetimo, mitropolit Joanikije izabran je za mitropolita crnogorsko- primorskog na Saboru SPC u Beogradu prije tri dana. Na mjesto episkopa eparhije Budimljansko-nikšićke doći je vladika Metodije.

Uprava Hrama Hristovog Vasrsenja oglasila se sinoć da će javnost blagovremeno biti obaviještena o dolasku mitropolita i o eventualnom organizovanju svečanosti dočeka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.