Budućnost osvojila Kup Crne Gore, sramno skandiranje navijača
Foto: FSCG

Budućnost osvojila Kup Crne Gore, sramno skandiranje navijača

Fudbaleri Budućnosti osvojili su Kup Crne Gore pobjedom nad Dečićem - 3:1.

Podgoričani su prvi put u klupskoj istoriji osvojili duplu krunu, a ujedno došli i do trećeg pehara namijenjenog pobjedniku Kupa. Sve to pred skoro 1.000 gledalaca na tribinama, koje su otvorene prvi put nakon više od godinu i pandemije korona virusa.

Prvo poluvrijeme meča na Gradskom stadionu obilovalo je uzbuđenjima. Tri gola, velika borba i mnogo žestokih startova stali su u nešto više od 45 minuta igre.

Finale je otvoreno pogotkom Marka Vučića već u 3. minutu. Lijevi bek Budućnosti šutirao je sa dvadesetak metara iskosa, lopta je na putu do gola zakačila Marka Tućija i skrenula u mrežu Stefana Popovića,prenosi FSCG.

Novi gol viđen je u 28. minutu. Lazar Mijović je ukrao loptu na polovini Dečića, zatim kombinovao sa Petrom Grbićem i onda uspješno završio akciju kojom je donio 2:0 svojoj ekipi.

Dečić se nije predavao, stvorio je par situacija pred golom protivnika prije gola Danila Pešukića. Dobro je po lijevoj strani prošao Danilo Marković, dao nisku loptu koju je Pešukić efektno petom sproveo iza leđa Miloša Dragojevića.

Većina onog gledanog u prvom dijelu, nije viđeno u nastavku. Ritam meča znatno je opao, Budućnost je koristila to što ima gol prednosti, dok Dečić u ofanzivi nije uspijevao da pronađe prostor za nešto konkretnije.

,,Plavima“ je odgovarao takav ritam, a do kraja je uspjela da postigne gol i potvrdi pobjedu minut prije kraja regularnog toka, kada je Igor Ivanović zatresao mrežu Dečića.

Sramno skandiranje navijača

Utakmicu je obilježio i jedan nemio događaj.

Najvatreniji navijači podgoričkog kluba uzvikivali su ,,*ebi šiptare“, što je naišlo na negodovanje ostalog dijela publike.

Zvanički spiker saopštio je da će meč biti prekinut u slučaju da se uvrede nastave,prenijela je Pobjeda.

Do prekida ipak nije došlo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.