Mitropolija crnogorsko-primorska

Bečić i Abazović čestitali

"Ideja ljubavi, mira i pravde da bude vodilja novoizabranom Mitropolitu Joanikije i Episkopu Metodiju"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čestitali su mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na izboru za mitropolita crnogorsko-primorskog i episkopa budimljansko-nikšićkog.

"Upućujem najsrdačnije čestitke mitropolitu crnogorsko-primorskom gospodinu Joanikiju Mićoviću na izboru, u želji da mudra dijela, poruke mira, ljubavi i tolerancije budu vodilja kojim će, zajedno sa narodom Crne Gore, koračati u vremenu koje je pred nama", poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić putem Tvitera.

Kako dodaje, uvjeren je da su Mitropolija crnogorsko-primorska i vjerujući narod Crne Gore dobili dostojnog duhovnog pastira.

“Episkopu budimljansko-nikšićkom, gospodinu Metodiju čestitam na izboru u uvjerenju da ćete u ovim izazovnim vremenima našem narodu pomoći da sačuva svoju vjeru i da ćete biti duhovni oslonac vjerujućem narodu”, napisao je Bečić na Tviteru.

U nadi, kako ističe, da će dugovječno i posvećeno obavljati funkciju episkopa budimljansko-nikšićkog, Bečić je Vladici Metodiju još jednom čestitao.

“Još i više sam radostan i sretan jer su i jedan i drugi bili igumani Cetinjskog manastira i duhovni učenici mog prijatelja blaženopočivšeg Amfilohija”, zaključio je Bečić.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je izbor Vladike Joanikija na mjesto Mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Vjerujem da ćemo svi zajednički sa svojih pozicija dati doprinos promociji i jačanju univerzalnih vrijednosti u našoj državi, ali i širiti ideju pomirenja, ljubavi i pravde", dodao je Abazović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.