Vulin: Nada koju su izborili Srbi u Crnoj Gori sve više blijedi
Vulin

Vulin: Nada koju su izborili Srbi u Crnoj Gori sve više blijedi

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić želi da bira mitropolita, ali ne i da Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) garantuje pravo na postojanje, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dodajući da ga ne bi čudilo da se Srbi u Crnoj Gori ponovo okupe oko svoje Crkve.

Vulin je za „Novosti“, komentarišući odbijanje Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, rekao da „vjerovatno postoji nešto što je Krivokapić obećao Srbima u Crnoj Gori, a nije pogazio, ali za sada to nije dokazano“.

„Krivokapić bi da bira mitropolita, ali ne i da SPC garantuje pravo na postojanje“, kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, Krivokapić sve vrijeme mandata pokušava da dokaže da je nastavljač politike Mila Đukanovića, i u tome je vrlo uspješan.

„Nada koju su izborili Srbi u Crnoj Gori sve više blijedi. Ne bih se začudio da se Srbi još jednom okupe oko svoje crkve“, rekao je Vulin.

Iz SPC je ranije saopšteno da je jedini razlog Krivokapićevog jučerašnjeg dolaska u Beograd bio potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore, ali je on iznio nove razloge zbog kojih smatra da se potpisivanje Ugovora mora odložiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.