U Kolašinu pronađene dvije granate iz Drugog svjetskog rata
Opština Kolašin

Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje preuzeli eksplozivne naprave

U Kolašinu pronađene dvije granate iz Drugog svjetskog rata

Službenici Odsjeka za neeksplodirana sredstva u Direktoratu za zaštitu i spašavanje izuzeli su dvije granate iz Drugog svjetskog rata, koje su u srijedu poslijepodne pronađene u kolašinskoj opštini.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), jedna granata je pronađena u mjestu Jabuka, prilikom radova na građevinskom objektu.

Iz MUP-a su kazali da su drugu granatu pronašli radnici CRBC-a u mjestu Mateševo, prilikom sanacije lokacije na kojoj su bili smješteni.

Riječ je, kako su naveli, o topovskoj granati, takođe iz Drugog svjetskog rata

„Oba neeksplodirana ubojna sredstva su izuzeta i transportovana na propisan način, i biće uništena u skadu sa predviđenim procedurama i standardima“, kaže se u saopštenju.

Iz Direktorata za zaštitu i spašavanje apelovali su na građane da slična sredstva, ukoliko ih pronađu, nikako ne dodiruju i pomjeraju, već da to obavezno prijave na broj 112 Operativno-komunikacionog centra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.