Protest u Risnu: Sačuvajte dobri duh bolnice koji bdi nad bolesnicima
Foto: Pobjeda

Protiv najavljene smjene direktora bolnice Vlada Popovića

Protest u Risnu: Sačuvajte dobri duh bolnice koji bdi nad bolesnicima

Više stotina građana protesovalo je jutros protiv najavljene smjene direktora Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” dr Vlada Popovića.

Mirni protest je počeo oko 9 sati, a trajao je 45 minuta. Građani su za to vrijeme blokirali magistralni put Kotor-Risan, kao i ulicu prema bolnici.

Podršku je dao i kolektv Doma starih u Risnu koji su došli na protest. Trojan Čucković  u ime građana je poručio da je ovo samo protest opomene, i pozvao Ministarstvo zdravlja da odgovori na njihov zahtjev da doktor Popović obavlja i da da se od toga ne pravi politika.

Građani su nosili transparente "Ne damo te Vlado", "Risan ne da Vlada", "Vlado je dika bolnice", "Bolnica Risan majka za bolesnike", Sačuvajte dobri duh bolnice koji bdi nad bolesnicima".

Popovićeva smjena je najavljena zbog slučaja koje ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, zašto niko od dežurnih ljekara u toj bolnici nekoliko dana nije prijavljivao policiji ili nadležnom tužiocu da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo tri dana, nakon što je u tu ustanovu primljen sa povredama nakon udesa.

Organizatori su juče kazali Pobjedi da mirni protest organizuju u znak podrške ovoj ustanovi, njenom direktoru i ljekarima te bolnice, a povod je kako kažu najava iz ministarstva zdravlja objavljena u Vijestima, da će povodom ovog slučaja uslijediti smjene u toj bolnici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.