Skudeto posle 11 godina pa rastanak: Inter i Konte sporazumno raskinuli ugovor
Antonio Konte

Skudeto posle 11 godina pa rastanak: Inter i Konte sporazumno raskinuli ugovor

Inter, novi šampion Italije, raskinuće saradnju sa trenerom Antonijom Konteom i za to mu isplatiti oko sedam miliona eura, javlja dobro obaviješteni novinar Fabricio Romano.

Konteov ugovor sa Neroazurima traje do juna 2022, uz platu od 13 miliona, ali je postignut sporazum o rastanku godinu dana ranije.

Kao najveći kandidati za njegovog nasljednika navode se Simone Inzagi i Masimiliano Alegri.

U ovom momentu nije poznato šta je konkretan razlog odlaska 51-godišnjeg Italijana, imajući u vidu da je klubu donio titulu posle 11 godina.

Mediji na Apeninima ističu da je finansijska kriza u Interu najveći problem i da čelnici na sve načine pokušavaju da smanje troškove. Konteova plata od 13 miliona očigledno je bila preveliki zalogaj, pa je donijeta odluka o sporazumnom raskidu.

Konte je u na stadion Đuzepe Meaca stigao 2019. godine. Karijeru je započeo u Arecu, zatim vodio Bari, Atalantu, Sijenu, Juventus, selekciju Italije i Čelsi.

Sa Juveom je osvojio tri Skudeta i dva Kupa Italije, sa Čelsijem Premijer ligu i FA kup, i etablirao sebe kao jednog od najboljih trenera današnjice.

Biće zanimljivo vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.