Tri osobe uhapšene zbog nesreće na žičari
Sa mjesta nesreće

Italija

Tri osobe uhapšene zbog nesreće na žičari

Tri osobe uhapšene su rano jutros u okviru istrage o pucanju kabla i padu kabine sa žičare na sjeveru Italije, gdje je prošlog vikenda poginulo 14 ljudi, javila je italijanska agencija ANSA pozivajući se na tužilaštvo.

Gondola na jezeru Mađore, nedaleko od planine Motarone, pala je na tlo u nedjelju, 23. maja.

Među 14 poginulima je dvoje djece, a nesreću je preživio samo jedan petogodišnji izraelski dječak.

Vlasti su ranije saopštile da je osnovana komisija koja će istražiti "tehničke i organizacione uzroke" nesreće, a tužilaštvo će se fokusirati na krivičnu odgovornost.

Istražioci će pokušati da utvrde zašto se prekinuo noseći kabl i zašto se nije aktivirala kočnica za vanredne situacije, što bi spriječilo gondolu da krene unazad niz planinu, udari u stub i padne na zemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.