Projekat “Vidra” selektovan za “L’Atelier“ u Kanu

Projekat “Vidra” selektovan za “L’Atelier“ u Kanu

Crnogorski projekat “Vidra” (eng. “The Otter”, radni naziv: „Dolina spomenika“), reditelja Srđana Vuletića i scenariste Stefana Boškovića, selektovan je za ovogodišnje izdanje „Ateljea“ („L’Atelier”) u okviru Kanskog filmskog festivala.Film je produkcija Artikulacija Filma iz Podgorice, a producent filma je Ivan Đurović.

Projekat “Vidra” prethodno je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursima za razvoj scenarija i razvoj projekta.

Kanski “Atelje”, platforma koja je 2005. godine pokrenuta od strane Cinefondation programa, svake godine u Kanu okupi 15 reditelja iz cijelog svijeta, čiji se filmski projekti smatraju posebno zanimljivim i potencijalno značajnim za međunarodno tržište. „Atelje“ je osmišljen sa ciljem da stimuliše kreativno filmsko stvaralaštvo i da se ohrabri nove generacije filmskih autora - pojašnjavaju iz Filmskog centra.

Reditelji i producenti su izabrani za ovogodišnji „Atelje“ prema kvalitetu projekata i uspješnosti njihovih prethodnih filmova, a na ovom programu imaće mogućnost da se povežu sa međunarodnim fondovima i finansijerima filmskih projekata.

Pored samog pristustva na Kanskom filmskom festivalu, za selektovane učesnike biće organizovani sastanci sa producentima, distributerima i agentima prodaje, a sve u okviru L’Atelier paviljona, smještenog u Village International –Pantiero.

„Atelje“ će objaviti Brošuru projekata (Livre des Projets) kojom će filmskim profesionalcima i medijima na svjetskom nivou biti predstavljeni selektovani filmovi, reditelji i njihovi producenti.

Podsjetimo da je projekat „Vidra“ prošle godine na “When East Meets West” forumu održanom u okviru Filmskog festivala u Trstu, nagrađen “Cannes Producers Network” priznanjem za najbolji pitch, u konkurenciji 22 selektovana projekta.

 Takođe, „Vidra“ je osvojila i glavnu nagradu CineLink koprodukcijskog marketa Eurimages Co-Production Development Award, među petnaest projekata selektovanih iz regiona Jugoistočne Evrope za CineLink koprodukcijski market 2020.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.