Od 15. juna dnevni voz na relaciji Bar – Beograd
Ilustracija

Saopšteno iz Željezničkog prevoza Crne Gore

Od 15. juna dnevni voz na relaciji Bar – Beograd

Predstavnici Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Srbije voza dogovorili su uspostavljanje saobraćaja međunarodnog dnevnog voza na relaciji Bar - Beograd, od 15. juna iz Bara.

PR ŽPCG, Ana Božović, kazala je da će dnevni voz iz Beograda krenuti 14. juna, prenosi agencija CGNews.

Ona je rekla da su na radnim sastancima održanim prošle sedmice, predstavnici željezničkih kompanija Crne Gore i Srbije, osim usaglašavanja početka saobraćaja i sastava dnevnog voza, razgovarali i o planiranim aktivnostima u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, kao i drugim tekućim pitanjima koja se tiču njihove saradnje.

“Trenutno, na relaciji Bar - Beograd saobraća noćni voz sa polaskom iz Bara u 19 sati, odnosno iz Beograda u 21 sat i deset minuta. U okviru voza putnici imaju uslugu kola sa mjestima za sjedjenje, kušet, spavaća i kola za prevoz automobila”, navela je Božović, prenosi Mina.

Prema nejnim riječima, cijene voznih karata ostale su nepromijenjene i mogu se kupiti u pretprodaji mjesec unaprijed.

“Cijena vozne karte na relaciji Bar-Beograd iznosi 21 EUR, Podgorica-Beograd 19,2 EUR, a Bijelo Polje–Beograd 14,6 EUR, dok je za rezervaciju sjedišta neophodno doplatiti tri EUR”, precizirala je Božović.

U sklopu priprema za ljetnju turističku sezonu nedavno je realizovana međunarodna akcija Kupi kartu, ostvari popust. Željeznički prevoz tu aktivnost realizovao je u saradnji sa turističkim organizacijama Bara i Kolašina i preduzećem Srbija voz.

“Uz kupljenu međunarodnu voznu kartu na relaciji Beograd-Bar, koja važi za sve kupljene međunarodne vozne karte za navedeni voz sa bilo koje stanice, putnici u roku od deset dana od dolaska u Crnu Goru mogu ostvariti popuste u brojnim turističko-ugostiteljskim objektima na teritoriji Bara i Kolašina”, navela je Božović.

Kada je riječ o lokalnom željezničkom prevozu, svi vozovi saobraćaju po važećem redu vožnje. Božović je podsjetila da je nedavno ukinuta mjera zabrane međugradskog prevoza za vikend, pa se od 11. maja saobraća vikendom po važećem redu vožnje.

Ona je rekla da je u toku i priprema promotivne akcije za korisnike lokalnog željezničkog prevoza.

Prema riječima Božović, ŽPCG je tokom prošle godine u lokalnom prevozu imao je 45 odsto manje prevezenih putnika u odnosu na 2019. godinu, dok su prihodi bili 47 odsto niži. U međunarodnom prevozu zabilježen je pad od 80 odsto u broju prevezenih putnika.

“Važeće epidemiološke mjere propisane za ovaj vid saobraćaja strogo se poštuju, pa se tako u voz ne može ući bez zaštitne maske, a obavezno je i držanje socijalne distance”, saopštila je Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.