Krivokapić: Crna Gora će pružiti podršku evropskoj perspektivi BiH
Krivokapić na sastanku sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarcima

"Istoriju ostaviti istoričarima, treba razmišljati o budućnosti"

Krivokapić: Crna Gora će pružiti podršku evropskoj perspektivi BiH

U okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini, u kojoj boravi na poziv predsjedavajućeg Savjetom ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije, predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, sastao se sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarcima, Adilom Osmanovićem, Nebojšom Radmanovićem, Nikolom Špirićem, Asimom Sarajlićem i Barišom Čolakom.

Krivokapić je informisao sagovornike o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i kazao da očekuje da predstavnici svih partija u Parlamentu pokažu političku zrelost i svojim učešćem u radu Skupštine doprinesu evropskom putu Crne Gore.

"Poltičke partije u Crnoj Gori moraju pokazati zrelost da sa pozicije vlasti i opozicije doprinesu članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji. To prije svega u domenu snaženja mehanizama za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, odnosno jačanju legislative koja je obuhvaćena poglavljima 23 i 24“, istakao je Krivokapić.

U tom kontekstu on je ukazao na ogroman značaj koji u tom dijelu ima Skupština i istakao da je saradnja svih grana vlasti preduslov bržeg ispunjavanja obaveza u pregovorima.

Predjednik Vlade kazao je da je najvažnije da nema spornih pitanja između dvije zemlje.

"Neka prva regionalna posjeta bude svjedočanstvo i primjer kako treba da mijenjamo jedni druge. Treba da razmišljamo o budućnosti, a istoriju ostavino istoričarima. Zalažemo se za mir, stabilnost i prosperitet, a to možemo ostvariti jedino ako se potpuno okrenemo ekonomiji“, poručio je premijer.

Članovi kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarci izrazili su zadovoljstvo jer prva regionalna posjeta premijera Krivokapića BiH samo potvrđuje već dobru saradnju dvije zemlje.

Istakli su da posjetu vide kao prijateljsku i dobronamjernu, a dobre odnose, kako su naglasili, potvrđuje veliki broj sporazuma koji su potpisani ili koji su u pripremi između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Istakli su i da je bitno kretanje BiH ka EU i izrazili nadu da će što prije postati kandidat za članstvo.

"Dobro je da se držimo univerzalnih vrijednosti i da zajedno idemo naprijed. BIH uči od Crne Gore kada su u pitanju evroatlanske integracije i želimo da se bolje povežemo“, saopštili su članovi kolegijuma Predstavničkog doma i parlamentarci Skupštine BiH.

Oni su tokom razgovora s premijerom Krivokapićem prepoznali odlučnost i snagu Vlade da ide putem građanske, evropske i prosperitetne Crne Gore.

Krivokapić je kazao da Vlada želi Bosni i Hercegovini da što prije stekne status kandidata.

”Crna Gora će sa zadovoljstvom podijeliti svoje iskustvo kako bi vam pomogli na vašem evropskom putu” zaključio je premijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.