Brguljan: Demoralisali smo Italijane, sljedeći su Mađari!
"Demoralisali smo Italijane, sljedeći su Mađari!"

Svjetsko prvenstvo:

Brguljan: Demoralisali smo Italijane, sljedeći su Mađari!

''Ajkule'' su u finalu Svjetskog prvenstva u Barseloni – crnogorski vaterpolisti u potpunosti su nadigrali Italiju, i sada žele ono najsjajnije poručio za Portal Analitika, reprezentativac Draško Brguljan.

''Slomili smo ih odličnom odbranom. Po ko zna koji put se pokazalo da nam je to najjače oružje, i sa tim smo došli ovdje. To se na kraju isplatilo, i sa dobrim šuterima koje imamo, i sa dobrim centrima, bili smo fantastični večeras. Demoralisali smo ih jakom odbranom. Odatle je izašao i taj veliki rezultat, ali smo već počeli slavlje. Malo smo pogriješili u tih posljednjih osam minuta, ali je bio preveliki rezultat da bi nam se osvetilo. Pružili smo najbolju partiju na prvenstvu'', kazao je Brguljan a o sljedećem protivniku je kazao.

''Mađari su pokazali da su dobra ekipa. Dizali su se tokom prvenstva sve više i više. Odigrali su sjajan meč protiv Hrvata. Ali, sve zavisi od nas. Ne potcjenjujem Mađare, ali ja igram tamo dvije godine, i mislim da smo bolja ekipa. Imamo potencijal, i ovo nam je šansa da uzmemo zlatnu medalju. Prilično smo umorni, ali daćemo posljednji atom snage, mislim da smo to zaslužili.''