Haos kod Beton hale u Beogradu: Navijači Zvezde tukli policajce misleći da su Grobari, privedeno 109 osoba
Foto: Nova S

Proslava 32. titule šampiona države

Haos kod Beton hale u Beogradu: Navijači Zvezde tukli policajce misleći da su Grobari, privedeno 109 osoba

Navijači Crvene zvezde izazvali su tuču tokom proslave titule prvaka države kod Beton hale, a na lice mjesta raspoređene su jake policijske snage. Nekoliko desetina osoba je privedeno, a dvije su lakše povrijeđene i završile su u Urgentnom centru, piše Nova.rs. Mediji prenose da su na licu mjesta bili ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik PU za Grad Beograd Veselin Milić.

Pristalice crveno-bijelih su se okupile na obalama Save da bi proslavile 32. trofej šampiona države.

Tuča je izbila u subotu uveče između 21 i 22 sata, a do nje je došlo kada su navijači Crvene zvezde nasrnuli na ljude iz lokala, piše Nova.rs.

Kako je javila reporterka N1 sa lica mjesta, nezvanično se saznaje od policajaca u civilu, koji su  bili na licu mjesta, da su oni bili napadnuti, jer su neki od navijača Zvezde mislili da je riječ o navijačama Partizana. Međutim, kada su rekli da su policijaci, navijači su počeli još više da ih tuku, prenosi reporterka N1.

Reporterka javlja da je policija pretresala huligane i da je jedan lokal razbijen.

Takođe, na licu mjesta se može vidjeti da je nekoliko desetina huligana zadržano. Specijalne jedinice Žandarmerije morale su da reaguju i spriječe dalje tuče i izgrede.

Još tokom ceremonije je došlo do sukoba sa ljudima iz lokala, a njih navodno obezbjeđuju navijači rivalskog Partizana, pa se pretpostavljalo da je došlo do sukoba navijačkih grupa, prenosi Nova.rs.

beograd

Foto: Nova.rs

Na potezu prema Kalemegdanu ima veće materijalne štete. Ispod Brankovog mosta su specijalci u džipovima, zaštićeni pancirima i postavljeni tako da obezbijede taj prostor.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.