Druga Francuska, treća Švajcarska

Pobjednik Evrovizije 2021. je Italija, rok se vratio na najveću pozornicu

Pobjednik 65. Pjesme Evrovizije je Italija, koju je predstavljala rok grupa "Maneskin", a koja je osvojila 524 poena. Drugo mjesto zauzela je Francuska, koju je predstavljala Barbara Pravi, sa 499 poena, a treće predstavnik Švajcarske Gjon's Tears sa 432 poena.

Iz zemalja regiona jedinog predstavnika imala je Srbija koju je predstavljala grupa Hurricane koja je zauzela 15. mjesto. Srbija je od žirija dobila 20 (12 od Sjeverne Makedonije, sedam od Hrvatske, jedan od Albanije), a 82 poena od publike, ukupno 102.

Interesantno je i da je Velika Britanija završila takmičenje sa nulom, dakle nije dobila nijedan poen ni od žirija ni od publike.

Finale je održano u roterdamskoj areni "Ahoy“.

U finalu za najbolju pjesmu Evrovizije takmičile su se Norveška, Rusija, Malta, Litvanija, Izrael, Kipar,  Azerbejdžan, Švedska, Belgija, Ukrajina, Albanija, Srbija, Bugarska, Moldavija, Portugal, Island, San Marino, Švajcarska, Grčka, Finska, Njemačka, Španija, Italija, Francuska, Holandija, Velika Britanija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.