Vukotić tvrdi da ga namiještaju plaćenom ubici
Privođenje Jovana Vukotića

Kotoranin tražio od tužilaštva da procesuira više policajaca

Vukotić tvrdi da ga namiještaju plaćenom ubici

Postupajući po krivičnoj prijavi advokata Damira Lekića, kotorsko tužilaštvo formiralo je predmet i pokrenulo izviđaj u slučaju privođenja Jovana Vukotića u tamošnju stanicu policije u oktobru prošle godine, potvrdila je za Dan portparol tužilaštva Ana Marinović.

Vukotić je tražio od tužilaštva da procesuiraju više policajaca koji su mu naredili da dođe u tamošnju stanicu policije, gdje ga je navodno vrebao plaćeni ubica. U prijavi su opisana zbivanja tog dana, navodeći da su od tog Kotoranina policajci tražili da se odmah javi u Odjeljenje bezbjednosti (OB), ali da ga tamo niko ništa nije pitao, već je samo čekao u hodniku.

“S obzirom na neoubičajena postupanja i dešavanja u Upravi policije u odnosu na Jovana Vukotića koji je pravosnažno oslobođen svih optužbi, te protiv koga se ne vodi nijedan postupak, isti je bio prinuđen da se na više adresa pisanim putem, u formama koje predviđa zakon, obrati nadležnim institucijama primarno kako bi se zaštitio, te predupredio sve eventualne bezželjene i štetne posledice koje no njega mogu nastupiti. Naravno, i da se ispita radu policiji u kojoj je neophodan isključivo rad u skladu sa zakonom, a naročito da se otklone i pročiste sve neregularnosti, nezakonitosti i neprijatnosti koje usled takvog postupanja policije mogu da se dogode bilo kome, a ne samo njemu”, kazao je nakon podnošenja prijave advokat Lekić koji je, osim kotorskom prijavu podnio i Specijalnom tužilaštvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.