Mašinovođa otišao u ve-ce dok je voz išao 150 kilometara na sat
Ilustracija

Mašinovođa otišao u ve-ce dok je voz išao 150 kilometara na sat

Japanski vozovi stekli su tokom vremena legendarnu reputaciju tačnosti i efikasnosti. Ipak, ponekad ta reputacija dolazi sa cijenom, posebno kada ste mašinovođa, a imate bolove u stomaku.

Mašinovođa jednog od "metak vozova“ u okviru japanske "šinkansen“ mreže napustio je lokomotivu da bi otišao u ve-ce dok je voz jurio 150 kilometara na sat sa oko 160 putnika.

Tridesetšestogodišnji mašinovođa napustio je kokpit voza "hikari 633“ na tri minuta, a zamolio je konduktera, koji nema dozvolu da upravlja vozom, da ga odmijeni između stanica Atami i Mišima u prefekturi Šizuoka.

Mašinovođa se kasnije izvinio, pravdajući svoju pauzu u ve-ceu bolovima u stomaku.

Zbog reputacije tačnosti i efikasnosti, vozač je rekao da nije želio da zaustavi voz na najbližoj stanici da ne bi zakasnio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.