Bečić: Crna Gora se voli cijela, pobijedite primitivizam, jeftini nacionalizam, ekstremizam i mržnju
Foto: Skupština CG

Bečić: Crna Gora se voli cijela, pobijedite primitivizam, jeftini nacionalizam, ekstremizam i mržnju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prisustvovao je svečanom obilježavanju 15 godina nezavisnosti Crne Gore, koje je organizovala Vlada Crne Gore uz angažman Vojske Crne Gore.

Svečanom obilježavanju su prisustvovali i predsjednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović, ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Milutin Đurović.

"Ovo nije i ne može biti proslava jednog subjekta, jedne institucije, jednog čovjeka ili polovine Crne Gore, ovo je proslava svih nas", podsjetio je u obraćanju predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je pozvao sve građane Crne Gore da se raduju, da pobijede primitivizam, jeftini nacionalizam, ekstremizam i mržnju i da, kako je kazao, zaista krenemo naprijed.

"Da pogledamo budućnost, jer Crna Gora se voli cijela. Voli od Herceg Novog do Pljevalja, Crna Gore se voli od Ulcinja do Rožaja i Plava. Crna Gora se voli ako se voli svaka njena stopa. Crna Gora se, ono što je najvažnije, voli znanjem, voli vaspitanjem, voli obrazovanjem, voli čistim rukama, voli iskrenošću i voli afirmisanjem pomirenja, sloge i zajedništva", dodao je predsjednik Bečić.

S tim u vezi pozvao je građane da se saberu i ujedine, poručujući da je potrebno sabrati sve one dobre potencijale kojima raspolažu svi činioci u ovom društvu, svi građani, jer će nam, kako je naveo, trebati na putu daljih evropskih integracija, na putu moralne, ekonomske i pravne obnove društva.

"Vjerujem da će od ovog 21. maja zaista stvari krenuti i nastaviti se u ovom pozitivnom trendu, koji jeste u značajnom dijelu karakteristika poslednjih mjeseci, ali zato će biti potebno da svi istinski vjerujemo u pomirenje. Jer ako u nešto vjerujemo, a ja iskreno vjerujem u građanski koncept, u pomirenje, onda je to i moguće. E ako je tako nema više podjela na izdajnike i patriote. Jedina podjela koja može da bude u Crnoj Gori jeste na dobre i manje dobre, iliti loše, na one koji imaju kvalitet, na one koji imaju čiste ruke i one koji su zaista spremni da daju dio sebe, da podnesu ličnu žrtvu za dobro Crne Gore i za dobro budućnosti ovog naroda", kazao je Bečić u obraćanju.

U programu su učestvovali Počasna garda Vojske Crne Gore i Vojni orkestar.

Državni zvaničnici obišli su štandove Vojske Crne Gore na kojima je bio izložen dio najsavremenijeg naoružanja i opreme kojim raspolaže Vojska Crne Gore, a koje koristi u izvršavanju svojih redovnih zadataka i obaveza. Nakon svečanog dijela programa, razgovarali sa građanima okupljenim na Trgu nezavisnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.