Dubai: Predstavnici TO iz Slovenije i BiH najavili dolazak njihovih građana na ljetovanje u Crnu Goru
Foto: Mediabiro

Dubai: Predstavnici TO iz Slovenije i BiH najavili dolazak njihovih građana na ljetovanje u Crnu Goru

Na Arapskoj berzi turizma koja se ove godine održava u Dubaiju, osim Nacionalne turističke organizacije Crne Gore učestvuju i predstavnici turističkih organizacija iz BiH i Slovenije. Oni su najavili dolazak njihovih građana u našu zemlju i istakli kako se nadaju daljem održavanju dobrih odnosa između zemalja regiona.

Vesna Mojsilović iz TO Slovenije kazala je da su Slovenci i Crnogorci uvijek voljeli da posjete jedni druge.

“Mi Slovenci baš volimo da dođemo na crnogorsko primorje. To nam je prvo, da idemo na plaže, da se lijepo provedemo u Budvi, ili gdje god. Ne kažem, i planine su baš lijepe kao i kod nas tako da volimo da dođemo. Crnogorci su uvijek dobrodošli u Sloveniju, ako ne na skijanje, onda u naše terme da se malo odmore. Mislim da će ljubav između zemalja regiona ostati uvijek”, rekla je ona.

Istakla je da se Slovenija polako otvara, da se otvaraju hoteli, kafići, restorani a situacija sa koronavirusom se smiruje a građani se masovno vakcinišu. Podsjetila je da je Slovenija u EU te da zato sva pravila koja važe tamo, važe i u Sloveniji.

Naglasila je i da je bitno ko je vakcinisan kojom vakcinom jer EU ima pravila.

“Sputnjik u Sloveniji važi, ali ne i Astra Zeneka”, kazala je Mojsilović.

Faruk Čeluga iz turističke organizacije Kantona Sarajevo, rekao je da su Sarajevu jako bitni turisti iz Emirata.

“Otvorili smo im granice da ne moraju imati vizu, a i oni koji moraju imati vizu vrlo lako je dobijaju u našoj ambasadi. Emiračani imaju dosta novca, njima su cijene u našoj regiji jako prihvatljive”, rekao je Čeluga.

Što se tiče BiH i Crne Gore, naglasio je da je veliko interesovanje i ljubav njihovih građana da odu u Crnu Goru a isto tako i Crnogoraca za dolazak u BiH.

“To moramo maksimalno forsirati, njegovati i pojačavati dobre odnose na obostranu korist”, kazao je Čeluga.

Mišljenja je i da kada bi se zemlje regiona organizovale, da bi se napravio fantastičan posao za cijeli svijet, ne samo za Emiračane.

“Kada bismo se uvezali svi u jedan konkretan paket, da imamo svi neku korist od tih stranih turista siguran sam da bi to bila fantastična stvar za sve nas.  Isto tako se nadam, da će to stvarno tako i biti”, zaključio je Čeluga.

Arapska berza u Dubaiju je vodeći globalni B2B događaj za turističku industriju Bliskog istoka, koji okuplja profesionalce u oblasti putovanja i turizma, predstavnike vlada, međunarodnih medija i izlagače iz cijelog svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.