Silvio Berluskoni

Milanska tužiteljka potvrdila

"Berluskoni ozbiljno bolestan"

Bivši italijanski premijer i milijarder Silvio Berluskoni, koji je bio u bolnici više puta posljednjih mjeseci, između ostalog zbog komplikacija vezanih za kovid-19, ozbiljno je bolestan, rekla je jedna milanska tužiteljka.

"Mislimo bez rezerve da je Berluskoni ozbiljno bolestan“, rekla je Ticijana Sicilijano, zamjenica tužioca zadužena za proces u kome mu se sudi za podmićivanje svedoka, i dodala da na to ukazuju ljekarske potvrde.

Ona je zatražila od suda da prekine postupak za Silvija Berluskonija, ali da ga nastavi za njegove saoptužene. Sud treba da donese odluku 26. maja.

Jedan od njegovih advokata Federiko Ćekoni rekao je da je on pod stalnim ljekarskim nadzorom u uslovima "kućne hospitalizacije“.

Osamdesetčetvorogodišnji Berluskoni izašao je u subotu iz bolnice u Milanu, gdje je bio primljen početkom prethodne nedelje zbog komplikacija vezanih za njegovu prošlogodišnju infekciju koronavirusom. On je prvi put primljen u bolnicu posle zaraze u septembru zbog upale pluća.

Istu bolnicu je napustio 1. maja posle boravka od više od tri nedelje, takođe radi liječenja od posljedica kovida-19 od kojeg je obolio u septembru.

Miljarder, koji je imao veliku operaciju na srcu 2016. godine, više puta je boravio u bolnici posljednjih mjeseci, a u martu je proveo više dana u bolnici u Milanu, zvanično zbog predviđenih ljekarskih kontrola. U februaru je proveo noć u bolnici posle pada koji nije bio ozbiljan, ali je u januaru proveo više dana u kardio centru u Monaku zbog problema sa srčanom aritmijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.