Zvezda na korak do titule:
Foto: ABA liga, Twitter

Zvezda na korak do titule: "Plavi" u nevjerovatnom meču nisu stigli do brejka, finale se seli u Podgoricu

Košarkaši Crvene zvezde došli su na korak do osvajanja ABA lige, pošto su pobjedom u dramatičnoj utakmici u dvorani Aleksandar Nikolić rezultatom 85:79, poveli sa 2-0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv podgoričke Budućnosti. Prvu šansu da dođu do titule regionalnog šampiona crveno-bijeli imaju u subotu u Podgorici.

Fantastičan meč viđen je u Beogradu! Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu i imala +20 (37:17), zatim je uslijedio veliki preokret Budućnosti u trećem kvartalu i vođstvo od 70:61, da bi na kraju u dramatičnoj završnici domaći napravili seriju 7:0 i došli do velikog slavlja, prenosi Sport klub.

Da će se pitanje pobjednika rešavati u posljednjim trenucima, nije se moglo naslutiti posle prvih 20 minuta. Zvezda je dominirala na oba kraja parketa, početkom druge četvrtine pobjegla je na +20 (37:17), i sve je ukazivalo da će Beograđani duplirati prednost u finalnoj seriji.

Uslijedila je, ipak, katastrofalna treća dionica ekipe Dejana Radonjića. Šut za tri poena je u potpunosti stao, promašaji su se nizali kao na traci (na kraju 4/22) i izgubio se ritam u napadu.

Gosti su to umješno iskoristili. Na krilima fantastičnog Danila Nikolića, koji je u jednom momentu van linije 6.75 gađao 6/6, riješili su pomenuti kvartal sa 29:8 i velikim preokretom došli na +9 (70:61).

U sličnom ritmu igralo se i u uvodnom dijelu posljednjeg kvartala, prije nego što su Beograđani uspjeli da povežu redove zahvaljujući Ognjenu Dobriću. Predvođeni sjajnim šuterom, Zvezda je napravila seriju 13:0 i povela 78:74.

Uslijedila je igra poen za poenom. Podgoričani su trojkom Nikole Ivanovića poveli sa 79:78, ali do kraja nisu uspjeli da postignu ni poen. Dobrić je uzvratio trojkom za 81:79, što je bila inicijalna kapisla domaćima da dodatno pojačaju odbranu, i poenima Lojda i Simonovića upišu trijumf.

Ognjen Dobrić bio je igrač utakmice. Držao je Zvezdu u životu kada niko nije mogao da ubaci šut i meč okončao sa 27 poena (6/10 za dva, 2/8 za tri, 9/9 penali). Džordan Lojd je imao 16 poena (3/9 za dva, 1/6 za tri), Lendri Noko je upisao 15 poena i sedam skokova, a Marko Simonović 10 poena.

Na drugoj strani, Danilo Nikolić je ostvario 26 peona (6/7 za tri), 14 je dodao Džastin Kobs, a po 12 Nikola Ivanović i Melvin Edžim, koji je uhvatio i osam lopti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.