Bilčik: Crna Gora se nalazi na raskrsnici
Vladimir Bilčik

"Podržavamo evropski put države"

Bilčik: Crna Gora se nalazi na raskrsnici

Neke akcije vladajuće većine pokreću važna pitanja prema geopolitičkoj orijentaciji Crne Gore, objavio je večeras na Twitter-u šef Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik. On je poručio da Crna Gora treba da slijedi sve preporuke Venecijanske komisije i partnera Evropske unije, a ne samo ono što joj se sviđa.

“Široka politička podrška pristupanju EU je ključna. Cijenimo potpuno usklađivanje sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom”, objavio je Bilčik.

Kako je dodao, evropski put Crne Gore ne odnosi se na parcijalne mjere i svojevoljne “izbore sa datog menija”.

On je poručio i da ogromna većina građana Crne Gore želi jasan evropski put.

“Mi u EPP grupi i Evropskom parlamentu podržaćemo evoprski put Crne Gore”, pojasnio je Bilčik.

On je kazao i da je Crna Gora na raskrsnici.

“Sva pregovaračka poglavlja su, kako je kazao, otvorena, ali “sada stoje na mjestu””, rekao je Bilčik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.