Nevrijeme pogodilo Srbiju, autobus zarobljen u jezeru (VIDEO)
Foto: Blic

Nevrijeme pogodilo Srbiju, autobus zarobljen u jezeru (VIDEO)

Fotografiju autobusa zarobljenog u jezeru koje se formiralo nakon kratkotrajnog, ali veoma jakog pljuska praćenog grmljavinom u Beogradu, masovno dijele građani na društvenim mrežama i ona najbolje oslikava kakvo je nevrijeme u popodnevnim satima pogodilo prijestonicu.

Obilni pljuskovi i nevreme širom Srbije koje je danas trajalo nepunih sat vremena napravili su haos i potpuni kolaps u saobraćaju, dok su gradskim ulicama tekli potoci,prenosi Blic.

Na Autokomandi, voda koja se izlila ličila je na jezero a kretanje je bilo onemogućeno i vozilima kao i pješacima.

Iako je vremenska prognoza najavila obilne padavine, grmljavinu pa čak i grad, izgleda da se niko nije nadao ovome, s obzirom na to da je se tokom cijelog dana smjenjivali sunčevi zraci sa oblacima.

Na Dušanovačkom mostu zabilježena je velika kolona vozila koji su stajali nepomično dok je kiša pljuštala a nivo vode na ulici rastao.

Tramvaji u Bulevaru kralja Aleksandra, kao i trolejbusi na Crvenom Krstu i naselju Medaković stajali su nepomično zaglavljeni u gužvi.

Kilometarske kolone zapažene su svuda a vozači su bili prinuđeni da se naoružaju strpljenjem.

Posljedice padavina osjetili su i mještani u naselju Vojvode Vlahovića, gdje praktično nije bilo moguće automobilom izaći iz ulice.

18744019612539864717123426553378887171061921n

Iako je kiša prestala i nevrijeme se smirilo, količina vode koja je pala za kratko vrijeme ostavila je poplavljena dvorišta, dok se voda sa ulica iz centra grada polako povlači.

Prema trenutnim predviđanjima najviše kiše palo je u Borči, Zemunu i na Bežanijskoj kosi, a ozbiljne posljedice za sada nisu poznate, piše RTS.

U Ulici despota Stefana odletio je dio limenog krova sa jednog lokala, srećom, niko nije stradao.

Potpuni kolaps na Slaviji i u Nemanjinoj ulici završio se tek nakon 18 časova, i saobraćaj se postepeno vraća u normalu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.