MVP: Radulović nije izazvao udes, automobil nikada ne koristi u danima vikenda
Foto: MVP

MVP: Radulović nije izazvao udes, automobil nikada ne koristi u danima vikenda

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović nije izazvao udes sinoć na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici i nikada na nivou principa ne koristi službeni automobil u danima vikenda, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz MVP su reagovali na informaciju koju su objavili pojedini mediji da je automobilom upravljao Radulović.

"Dokaz da je ovdje riječ o neistini jeste i činjenica da je službeni automobil koji koristi Ministarstvo, bio cijelog dana parkiran ispred zgrade na Bulevaru Stanka Dragojevića, i da je na istom mjestu i sada, potpuno neoštećen. U istinost ove činjenice može se uvjeriti svaki dobronamjerni pojedinac, ako samo prođe ulicom u potrazi za istinom. Ipak, sasvim je očigledno da mediji koji su stali iza ove vijesti, nisu učinili napor u pravcu utvrđivanja istine", piše u saopštenju.

Iz MVP-a ocjenjuju da sama vijest ne zadovoljava načela novinarstva.

"Najprije, nije provjerena. Ovi mediji, iako u naknadnim intervencijama na tekstu tvrde suprotno, nisu kontaktirali MVP. Iako se u nekim objavama tvrdi da je kontaktirana Uprava policije, ove redakcije nisu sačekale da nadležni organ potvrdi ili opovrgne informaciju. Naravno, Uprava policije je sinoćnim saopštenjem jasno izrekla da su u udesu učestvovala dva automobila u privatnom vlasništvu, te da nije riječ o službenim vozilima. Takođe, policiji je poznat i u saopštenju naveden identitet učesnika ovog udesa, što ministra Radulovića isključuje iz svake dalje medijske polemike u započetom pravcu", navode iz Ministarstva.

Dodaju da je nedopustivo za bilo koji kredibilan medij, da vijest bazira na izjavama korisnika društvenih mreža, koji su se zatekli na licu mjesta i koji, dodaje se, navodno tvrde “da su na službenom vozilu zamijenjene tablice”.

"I ovaj detalj negirala je Uprava policije, dok se na fotografijama koje se nude kao dokaz jasno vidi da na njima nije ministar Radulović. Naravno, budući da živimo u dobu tehnološkog napretka, pa su danas svima dostupni mobilni telefoni i kamera, pozivaju se građani i redakcije da objave jasne i nesporne fotografije sa ministrom Radulovićem na mjestu događaja, kako bi na taj način dokazali ovako ozbiljne tvrdnje. Na kraju, Ministarstvo vanjskih poslova, zarad istine i prava javnosti da zna, poziva na poštovanje novinarske etike, koja je i utemeljena u demokratskim društvima kako bi zaštitila javni interes, ali i čast i ugled nevinog čovjeka, pa bio on i ministar. Na tom putu najvažniji standard je istinitost, a naši građani to zaslužuju", zaključuje se. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.