Bošković: Odluka da Vojska ne pošalje vod u misiju KFOR-a potvrda da je Vlada talac politike DF-a
Bošković

Bošković: Odluka da Vojska ne pošalje vod u misiju KFOR-a potvrda da je Vlada talac politike DF-a

Odluka da Vojska Crne Gore (VCG) ove godine ne šalje vod u misiju KFOR-a na Kosovu, još jednom potvrđuje da je Vlada talac retrogradne politike Demokratskog fronta (DF), ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista i bivši ministar odbrane, Predrag Bošković.

Iz Ministarstva odbrane ranije je saopšteno da VCG ove godine neće slati pješadijski vod u misiju KFOR-a na Kosovu zbog situacije izazvane virusom COVID 19 i restrikcijama u budžetu.

Bošković je agenciji MINA kazao da se tom odlukom još jednom potvrđuje da je Vlada, a time i država, talac retrogradne politike DF-a.

„Koja ne baštini ključne vrijednosti na kojima počiva evropska i evroatlantska Crna Gora“, dodao je Bošković.

Prema njegovim riječima, taj njihov pravac je odavno poznat i nije ništa novo.

„Zabrinjavajuće je što vladajuća većina na to pristaje zarad pukog preživljavanja ove nesposobne i po Crnu Goru pogubne Vlade, iako su početkom septembra potpisali papir u kojem su se obavezali da će poštovati međunarodno preuzete obaveze naše zemlje“, smatra Bošković.

On je ocijenio da će „takvo urušavanje teško stečenog kredibiliteta kod naših partnera imaće dugoročne posljedice po međunarodnu poziciju Crne Gore“.

„Sve više se potvrđuje činjenica da je vladajućoj većini to i cilj“, zaključio je Bošković, prenosi Mina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.