Veljović: Jovanović mi nije tražio novac osim za troškove puta
Veselin Veljović

Reagovanje savjetnika za odbranu i bezbjednost Predsjednika Crne Gore

Veljović: Jovanović mi nije tražio novac osim za troškove puta

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Bojan Jovanović više puta me je kontaktirao tokom prošle godine kao tadašnjeg Direktora Uprave policije i insistirao na razgovoru sa mnom u cilju saopštavanja važnih informacija o izvršenim krivičnim djelima i konkretnim saznanjima o istim, naveo je Veselin Veljović savjetnik za odbranu i bezbjednost Predsjednika Crne Gore.

On je reagovao kako je naveo zbog objavljenih tekstova o kontaktima sa bivšim sveštenikom Srpske pravoslavne crkve te to radi u cilju objektivnog informisanja javnosti.

"Prihvatio sam susret i obavio razgovor u službenim prostorijama gdje je sveštenik Jovanović ispričao detalje u kojima je pojasnio brojna krivična djela pa i najteža krivična djela protiv života i tijela koja su prema njegovim navodima izvršili i prikrivali sveštenici Srpske pravoslavne crkve", istakao je Veljović i dodao da je s obzirom na težinu saopštenih tvrdnji Jovanovića uputio da obavi razgovor sa nadležnim tužiocem u cilju procesuiranja daljih službenih radnji što je imenovani i učinio.

Pojašnjava da bivši sveštenik Jovanović nikada nije tražio novac osim za troškove puta jer je kako je naveo suočen sa brojnim prijetnjama i pritiscima iz crkvenih i bezbjednosnih struktura Srbije i suočen sa teškom materijalnom situacijom.

Nakon sprovedenih službenih radnji sa Jovanovićem Veljović navodi da nije imao susrete i razgovore po bilo kom pitanju.

Poručuje da je postupio u skladu sa zakonskim ovlaštenjima bez bilo kakvih drugih motiva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.