Duško Marković

Marković odgovorio Bojaniću

"Svaku činjenicu sam predočio EU partnerima, evo potvrde koliko su vaše riječi istinite"

Poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković poručio je da se putem pisma obratio evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju vezano za državnu pomoć Montenegro Airlinesu, odgovarajući na optužbe ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića “da otužnim patriotiznom pravda kršenje domaćih zakona, varanje evropskih partnera i 170 miliona eura duga MA”.

“Evo potvrde koliko su Vaše riječi istinite, a posebno koliko je patriotizam otužan. Svaku činjenicu sam predočio evropskim partnerima, ali uvijek i u svakoj prilici čuvao interese svoje zemlje i naših građana”, napisao je Marković na Twitter-u, i na toj društvenoj mreži podijelio pismo Varheljiju upućeno 8. jula 2020. godine.

Podsjetimo, Bojanić je poručio Markoviću da "otužnim patriotizmom pravda kršenje domaćih zakona, varanje evropskih partnera i, za sada, 170 miliona eura duga MA koji su ostavili".

U pismu Varheljiju, Marković detaljno objašnjava zašto smatra da je opstanak nacionalne avio kompanije neophodan za Crnu Goru, njene gradane i ekonomiju.

“Imajući u vidu da je ovom pandemijom veoma pogoden transportni sektor, značaj avio industrije i njene održivosti prepoznat je i od strane institucija EU i država članica, koje su u ovom teškom periodu podržale svoje nacionalne avio kompanije. U prilog tome je i izmjena pravila državne pomoći u sektoru avio transporta”, navodi se, između ostalog, u pismu Markovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.