EPCG: Razmotrena mogućnost produbljivanja ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore
Đukanović i Selaković na sastanku

"Đukanović informisao Selakovića o rezultatima posjete Beogradu"

EPCG: Razmotrena mogućnost produbljivanja ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, primio je, danas, predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, Milutina Đukanovića.

Iz EPCG je saopšteno da je Đukanović je ministra Selakovića informisao o rezultatima svoje višednevne posjete Beogradu, tokom koje se sastao sa članovima Vlade Srbije, rukovodstvom Elektroprivrede Srbije i Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“.

"Sagovornici su razmotrili mogućnosti produbljivanja ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore, sa posebnim akcentom na oblast energetike.

Đukanović je istakao kompatibilnost energetskih sistema Srbije i Crne Gore i značaj regionalnog povezivanja sistema, vodeći računa o energetskoj bezbjednosti.

Selaković i Đukanović su se posebno osvrnuli na potrebu zajedničkog planiranja i investiranja u obnovljive izvore energije, istakavši važnost zajedničkog i koordiniranog djelovanja na temeljima Zelene agende za Zapadni Balkan, koja je utvrđena u okviru Berlinskog procesa", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.