Đuro Marić predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza
Foto: Wpolo.me

Četvorogodišnji mandat

Đuro Marić predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza

Đuro Marić je novi predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

11 od 18 delegata glasalo je za Marića na Skupštini koja je održana danas u Podgorici.

Za potpredsjednika Saveza izabran je proslavljeni crnogorski vaterpolista Antonio Petrović. Za predsjednika Skupštine VPSCG izabran je Mirza Krcić, predstavnik VPK Primorac.

Izabran je i Upravni odbor VPSCG koga čine pored predsjednika i potpredsjednika VPSCG, još Aleksandar Bojanić (PK Buterfly Nikšić), Miloš Mračević (PVK Jadran Herceg Novi), Dejan Bajić (direktor Generali osiguranja i doskorašnji predsjednik VPSCG) i kapiten vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan. Preostala mjesta biće opredijeljena za sponzore VPSCG.

Izabrani predstavnici u organima VPSCG saglasni su da je što hitnije potrebno izvršiti statutarnu promjenu u dijelu ovlašćenja predsjednika Saveza, potpredsjednika i UO, dijela organizacionih poslova, kao i dijela finansijskih kontrola i iskaza.

Predsjednik Marić je izrazio posebno zadovoljstvo što je dobio podršku VPK Primorac Kotor i na taj način se pokazalo da dva najstarija i najtrofejnija vaterpolo i plivačka kluba svoj rivalitet drže u bazenu, a interes vaterpola i plivanja stavljaju iznad klupskih interesa. To svakako obavezuje u budućnosti prilikom nekih novih izbora isto takav odnos Jadrana prema Primorcu.

Na kraju, novoimenovani organi Saveza daju punu podršku selektoru vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimiru Gojkoviću, sa željom da se postigne što bolji rezultat u završnici Svjetske lige u Gruziji I na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.