Otac Saše Vukčevića tvrdi: Moj sin je napadnut od strane tužiteljke i njenog brata, povrede to potvrđuju
Osnovno državno tužilaštvo u Baru nadležno za slučaj iz Podgorice

Roditelj Podgoričanina uhapšenog zbog nasilničkog ponašanja

Otac Saše Vukčevića tvrdi: Moj sin je napadnut od strane tužiteljke i njenog brata, povrede to potvrđuju

Dejan Vukčević, otac Saše Vukčevića, koji je uhapšen 8. maja zbog sumnje da je napao tužiteljku Jelenu Protić, njenog brata, snahu i još jednu srodnicu, obratio se redakciji Pobjede revoltiran činjenicom da samo njegov sin snosi odgovornost za incident koji se dogodio u lokalu na Zabjelu.

Kako je ispričao, njegov sin je kritične večeri, pred fajront, došao u lokal u koji često ide.

"U kafić je došlo društvo, u vidno pripitom stanju, u kome su bili tužiteljka, njen brat policajac i još dva člana njene porodice", tvrdi Dejan Vukčević.

Kako dodaje, poslije nekoliko trenutaka u šank je ušao Saša i pustio muziku i tom prilikom rekao nešto vulgarno konobarici, inače svojoj poznanici.

"Kada je tužiteljka to čula, odmah mu se obratila riječima: "Kako se to ponašaš, klošaru“, nakon čega je on, ne znajući da je u pitanju tužiteljka, odgovorio istom mjerom i vratio se za svoj sto. Odmah nakon toga, za Sašin sto dolazi brat tužiteljke i počinje tuča", ispričao je otac uhapšenog mladića.

Tuča

Prema njegovim riječima, tada počinje nasilničko ponašanje tužiteljke Protić i članova njene porodice. Tvrdi da su njegovog sina gađali čime su stigli – čašama, flašama, pepeljarama...

"Dok se Saša tukao sa njenim bratom policajcem, cijelo vrijeme je tučen od strane tužiteljke i jos dva ženska člana njene porodice – po glavi i tijelu, i to flašama i čašama. To se vidi i po njegovim povredama. I poslije svega, Saši je određen pritvor, bez obzira na njegovu raniju neosuđivanost i na to da se protiv njega nikada nije vodio krivični postupak", kazao je otac.

Napominje da je njegov sin prvenstveno uzoran sin i brat, a onda profesionalni fudbaler, dobar drug, bez ijedne mrlje u svom životu.

On je napisao da je na osnovu izjave Saše Vukčevića, u kojoj je ujedno podnio prijavu protiv tužiteljke i jos tri člana njene porodice, konstatovao da su navodi iznijeti u pojedinim medijima neistiniti, što će, kako je saopštio, utvrditi i nadležni organi.

Pobjeda je nakon obraćanja oca uhapšenog Vukčevića poslala pitanja policiji i tužilaštvu.

Iz policije su nam kazali da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica 8. maja postupili po prijavi da je u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici Vojislavljevića došlo do narušavanja javnog reda i mira.

"Tamo je zatečena J. P. sa tri srodnika od kojih je policija dobila informaciju da su napadnuti od strane S. V. koji nije zatečen u ugostiteljskom objektu. Ovom događaju je prisustvovao pripravnik Uprave policije koji je bliski srodnik J. P.", kazali su iz policije.

Alkotest

Kako su kazali, nakon toga su o događaju upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem nalogu su policijski službenici i postupili i od učesnika događaja prikupili obavještenja.

"Takođe, policija je po nalogu državnog tužioca alkotestirala S.V. Spisi ovog predmeta dostavljeni su na uvid tužiocu koji se izjasnio da se protiv S. V. podnese krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje", odgovorili su Pobjedi iz policije.

Dodaju da je nakon saslušanja kod sudije za istragu Vukčeviću određen pritvor, nakon čega je on sproveden u UIKS.

Pobjeda nije ni od policije, ni od tužilaštva dobila odgovore da li je tužiteljka Protić odbila da uradi alkotest, kao ni da li je njen brat, poilicijski službenik testiran na prisustvo alkohola.

U Osnovnom državnom tužilaštvu tražili smo odgovor da li je Protić te noći bila dežurna, kako nam je to nezvanično saopšteno iz više izvora, ali su nas uputili na barsko tužilaštvo, od kojeg nijesmo dobili odgovore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.