Bulatović: Kolašin spreman da ponudi odmor i oporavak od korone
Bulatović

Bulatović: Kolašin spreman da ponudi odmor i oporavak od korone

Kolašin ima šansi za povoljnu turističku sezonu, pod uslovom da zdravstvena situacija bude povoljna, odnosno da se ne bilježi rast, već dalji pad broja oboljelih od covid-19, ocijenio je predsjednik Opštine, Milosav Bulatović.

“U aktuelnoj situaciji narušene globalne, regionalne, državne i na kraju lokalne ekonomije zbog trajanja epidemije novog koronavirusa, predstojeću turističku sezonu doživljavamo kao šansu da se konačno ostvare iskoraci ka nekim nekadašnjim poslovnim brojevima i profitnim vrijednostima”, rekao je Bulatović.

Cilj je da se, kako je kazao, održi turistička infrastruktura, sačuvaju radna mjesta i radni status zaposlenima i da se na taj način sačuva supstanca budućeg i razvojnog turističkog proizvoda nakon što epidemija konačno bude prošlost, pišu Vikend novine.

Bulatović je naveo da trenutna zdravstvena situacija ohrabruje, ali da je potreban krajnji oprez i poštovanje mjera kako ne bi došlo do eventualnog pogoršanja.

“Sve naše turističke pripreme imaju prve i najvažnije dvije riječi zdravstvena situacija. Sezona podrazumijeva veću mobilnost i prisustvo ljudi, a to traži još savjesnije i odgovornije poštovanje mjera. Doći do turističke zarade znači prije toga obezbijediti lično i javno zdravlje”, naveo je Bulatović.

On je kazao da je zadovoljan trenutnom epidemiološkom situacijom i odnosom građana Kolašina prema masovnoj imunizaciji.

“Bilježimo dobre procente imunizacije, što govori o odgovornosti građana Kolašina prema sebi, ali i prema ljetnjoj turističkoj sezoni. U turističkom lancu veliki broj stanovnika ovog grada je neposredno ili posredno vezan, zbog toga su vrlo zainteresovani da sezona uspije, da ostvare prihod. Potvrda da ste vakcinisani je uslov bilo kojeg radnog angažmana u turizmu. U turističkom Kolašinu, sa dokazanom turističkom tradicijom i zdravstvenom kulturom, to se shvatilo”, rekao je Bulatović.

Kolašin, prema njegovim riječima, ima ono što drugi nemaju, prije svega to je originalnost ovdašnje turističke ponude koja posebno dolazi do izražaja u vremenima kada je zdravlje u prvom planu.

“Svjedoci smo da je jedan od zdravstvenih zahtjeva onima koji su bolovali koronu, naročito koji su imali komplikovaniju zdravstvenu sliku, da sebi priušte adekvatan oporavak. Kolašin je za to spreman. Kolašinska turistička ponuda će nastaviti da ima podršku naše poljoprivrede i sela”, rekao je Bulatović.

On smatra da su ovo periodi kada veza poljoprivrede i turizma treba da bude još intenzivnija. Zdrava hrana od vrijednih kolašinskih domaćina treba da bude još više zastupljena na turističkim trpezama. Ta veza će doprinijeti originalnosti i kvalitetu turističke ponude.

Bulatović je kazao da obećava da će sa pozicije lokalne uprave, a u skladu sa svojim mogućnostima, podržati sve inicijative turističkih radnika, te da će kroz Program mjera za smanjivanje negativnih ekonomskih posljedica korona krize nastojati da pomognu turističkoj i ugostiteljskoj privredi.

On je siguran da će izgradnja novih hotelskih kompleksa biti intenzivan podsticaj za sve turističke proizvode Kolašina, među kojima je i sportski turizam, koji se sve više profiliše kao poluga kompletne kolašinske turističke priče.

Prema riječima Bulatovića, prirodni potencijali i zainteresovanost investitora za Kolašin bili su jači od svih ograničenja i neizvjesnosti koje je donijela epidemija korone.

“U ovom trenutku možemo da kažemo da su nastavljeni radovi na hotelskom kompleksu na Brezi. Takođe je Zetagradnja nastavila radove na svom hotelskom kompleksu na Bjelasici. Očekujemo da i ostali investitori nastave sa radovima. Treba da znamo da su do kraja aprila trajali nepovoljni meteo uslovi za gradnju”, rekao je Bulatović.

Kako dodaje, radi se o ozbiljnim poslovnim imenima i vjeruju da će oni brzo nastaviti radove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.