Bratić na sastanku sa Udovičićem: Prijateljska saradnja u oblasti sporta
Bratić i Udovičić

Bratić na sastanku sa Udovičićem: Prijateljska saradnja u oblasti sporta

Na kraju svoje prve zvanične posjete Republici Srbiji, ministarka Bratić je održala sastanak i sa Vanjom Udovičićem, ministrom omladine i sporta u Vladi Republike Srbije.

Tokom sastanka razmotren je dosadašnji nivo saradnje državnih organa nadležnih za omladinu i sport, mogućnost unapređenja bilateralne saradnje i načini njenog poboljšavanja kroz regionalne projekte.

 Udovičić je poručio da njegovo Ministarstvo stoji na raspolaganju za različite vidove saradnje, i da je ovaj sastanak značajni korak unaprijed u smislu povezivanja i dobrih odnosa u oblasti sporta.

Bratić je, uz zahvalnost na prijemu i prijateljskom dočeku, poručila da Srbija i Crna Gora imaju mnogo izuzetnih sportista i da je sport izuzetno značajan u smislu promocije zdravih stilova života.

„Smatram da je prirodno povezivanje sporta i edukacije, ali i važnost prezentovanja zdravih vrijednosti i načina življenja, posebno u vremenu digitalizacije i tehnicizma“, kazala je Bratić.

Sagovornici su razmijenili stavove o položaju mladih, uz saglasnost da bi bilo korisno organizovati omladinske susrete koji bi mogli da postanu i tradicionalni. U smislu međunarodne i regionalne saradnje, govorilo se i o značaju organizovanja različitih regionalnih takmičenja i sportskih susreta.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.