DPS Prijestonice: Neće proći na Cetinju da kažnjavate antifašiste a veličate četnike
DPS

DPS Prijestonice: Neće proći na Cetinju da kažnjavate antifašiste a veličate četnike

Najava da će protiv nastavnice istorije u OŠ "Lovćenski partizanski odred", Sanje Vujović biti pokrenut disciplinski postupak zbog navodne zloupotrebe učenika u političke svrhe time što su učestvovali u programu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, konačno pokazuje pravo lice nove "crnogorske demokratije", oličene u ideološkim sljedbenicima fašista - Draže, Baja, Pavla i popa Mace, navodi se u saopštenju DPS Prijestonice.

Kako navode u saopštenju, i dok se slobodarski svijet ujedinjuje i staje na put povampirenom fašizmu, crnogorska vlast pokušava da pljune po herojima sa Pljevalja, Kupresa, Vilića Guvna, Neretve i Sutjeske.

"Po besmrtnim herojima Lovćenskog partizanskog odreda, Prve i Četvrte proleterske. Po onih 5.000 boraca i 1.400 poginulih. Po 49 narodnih heroja i po Gradu heroju!

Ovoga puta im jasno i glasno poručujemo da neće proći! NO PASARAN! Cetinje će uvijek, kao i do sada, nastaviti da poštuje sve velike žrtve narodnooslobodilačke borbe koje su nas dovele do pobjede i slobode. Bilo je i ostaće slobodarsko i antifašističko", saopštili su iz DPS Prijestonica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.