Krstović: Čin skrnavljenja hrama Svetog Vasilija nigdje i nikome nije donio dobra,pa neće ni nama
Luka Krstović

Krstović: Čin skrnavljenja hrama Svetog Vasilija nigdje i nikome nije donio dobra,pa neće ni nama

Iako nam je dobro znano da živimo u vremenima velikih promjena u Crnoj Gori, te da su i tenzije već duže vrijeme podignute do maksimuma, a neke stare vrijednosti koje su krasile ovo društvo nažalost time potisnute, skrnavljenje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u selu Vranj nas je veoma neprijatno iznenadilo. Takav čin nikada, nigdje i nikome nije donio dobra, pa neće ni nama, navodi Luka Krstović, predsjednik OO Demokrate Zeta.

"Uz najiskreniju veliku želju da se ovakvi nemili događaji više ne ponove, osuđujemo nesavjesno ponašanje koje je dovelo do ovog krajnje nedostojnog i ružnog čina, jer su međuvjerski i međunacionalni sklad jedan od temelja crnogorskog društva, a uporište imaju u vjekovima međusobnog poštovanja opisanog i opjevanog i u najvećim književnim djelima", kaže Krstović.

Dodaje da je činjenica da su počinitelji ovog ružnog djela maloljetna lica, a posebno činjenica da sveštenik, jerej Zlatko Vasić iz tog razloga nije želio da podnosi prijavu uliva ohrabrenje da se tako nešto u budućnosti neće ponoviti.

"Jer poštovanje i razumijevanje jesu polazna tačka svakog kvalitetnog odnosa. A tome se uči od malih nogu", kaže Krstović.

Umjesto ovakvih nedostojnih akcija, Demokrate su pozvale sve mlade ljude u ovom društvu da slijede kućno vaspitanje iz svojih porodica, a da kompletnu sliku stvore kroz učenje i obrazovanje.

"Jer toliko je u našoj zajedničkoj prošlosti primjera sloge, poštovanja i ljubavi, pa i onoh najsvjetlijih primjera žrtvovanja jednih za druge, da je prosto neprihvatljivo da se takav put ne slijedi i u budućnosti koju gradimo zajedno.

Kada mir i poštovanje budu smjernice svima, i mladost ove zemlje će prigrabiti neku mnogo bolju, humaniju i vrjedniju budućnost za koju se svi zajedno moramo boriti. Međutim, mladost to ne može bez podrške i zato još jednom molimo roditelje da djecu na pravi put izvode učeći ih plemenitim vrijednostima. A to su put sloge, zajedničkog života i mira. Samo tako ćemo izgraditi društvo u kojem su svi jednaki bez obzira na vjeru, naciju ili bilo koju drugu pripadnost", zaključio je Krstović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.