Aerodromi naplatili 9,5 miliona eura iz državnog budžeta
Aerodrom Podgorica, foto: Kodex

Aerodromi naplatili 9,5 miliona eura iz državnog budžeta

Aerodromi Crne Gore naplatili su iz državnog budžeta 9,5 miliona EUR po osnovu pravosnažne presude u sporu protiv bivšeg nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airlinesa (MA), pišu Vijesti.

Novac je naplaćen prinudnim putem, angažovanjem javnog izvršitelja.

Pitanje naplate 9,5 miliona eura pokrenuo je nedavno smijenjeni bivši izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, koji je pokušao da o tome postigne dogovor sa ministarstvima kapitalnih investicija i finansija.

Mediji su ranije pisali da je javni izvršitelj Aleksandar Bošković, postupajući po predlogu za izvršenje Aerodroma Crne Gore protiv države, kao izvršnog dužnika MA, donio rješenje o naplati 9,4 miliona eura sa troškovima postupka.

Taj postupak je, kao punomoćnik Aerodroma, pokrenuo advokat Velibor Marković 4. marta. Njegov predlog je dva puta odbijao javni izvršitelj, a Privredni sud u oba navrata ukinuo to rješenje.

Nakon toga je uslijedilo treće rješenje na osnovu kojeg je javnom izvršitelju omogućeno da taj iznos sredstava zaplijeni iz budžeta i prenese na račun Aerodroma, budući da se radi o rješenju na osnovu izvršnih isprava protiv kojeg po zakonu eventualni prigovor ne odlaže izvršenje.

Mina biznis

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.