Večeras stiže drugi kontingent od 24 hiljade doza vakcina Astra Zeneka
ilustracija

Večeras stiže drugi kontingent od 24 hiljade doza vakcina Astra Zeneka

Drugi kontingent od 24 000 doza vakcine Astra Zeneka stiže u petak 14.05.2021.godine, u večernjim satima, na Aerodrom Podgorica, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Vakcine Astra Zeneka obezbijedilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, u okviru COVAX mehanizma. Sve vakcine koje se nabavljaju u okviru mehnizma COVAX odobrene su od strane SZO, kao vodeće organizacije sistema Ujedinjenih nacija koja se bavi pitanjem bezbjednosti vakcina.

"Na podgoričkom aerodoromu pošiljku vakcina dočekaće ministarka zdravlja dr Jelana Borovinić Bojović, šefica Kancelarije SZO u Crnoj Gori dr Mina Brajović, šef predstavništva UNICEF-a Huan Santander, ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i britanska ambasadorka Karen Madoks", saopšteno je iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.