Camaj: Mir i suživot moraju biti dužnost i obaveza svih nas
Štjefan Camaj, Foto: Demokratska Crna Gora

Camaj: Mir i suživot moraju biti dužnost i obaveza svih nas

Demokratska Crna Gora oštro osuđuje skrnavljenje Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u zetskom selu Vranj i poziva nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći da se ovakvi nemili događaji više ne ponove i počinioci kazne u skladu sa zakonom. Nesavjesno ponašanje pojedinaca, nastavlja da ruši međuvjerski i međunacionalni sklad u koji vlada u Crnoj Gori, saopštio je Štjefan Camaj, Odbornik Demokrata u SO Tuzi.

"Činjenica da su vinovnici ovog čina maloljetnja lica svima nama daje do znanja da su kućno vaspitanje i kvalitetno obrazovanje odskočna daska za napredak društva u pogledu tolerancije i međusobnog poštovanja kojem težimo kao društvo i država", kazao je Camaj.

Dodaje da su djeca naše najveće blago i moramo učiniti sve da budu svjesni svojih radnji, kao i eventualne posljedice koje nastupaju.

Camaj je apelovao i na roditelje da usmjeravaju svoju djecu na pravi put, put sloge, suživota i tolerancije.

"Mržnja nikom nikada nije donijelo ništa dobro. U Crnoj Gori su svi jednaki koje god nacije i vjere bili. Mir i suživot svih vjera i nacija mora biti naša dužnost i vrijednosti tolerancije i poštovanja različitosti se moraju baštiniti i razvijati da bi naše društvo napredovalo", zaključio je Camaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.