Disciplinski postupak protiv nastavnice osnovne škole na Cetinju: Zloupotreba djece u političke svrhe?
Ilustracija

Disciplinski postupak protiv nastavnice osnovne škole na Cetinju: Zloupotreba djece u političke svrhe?

Uprava cetinjske OŠ "Lovćenski partizanski odred" pokrenula je disciplinski postupak protiv nastavnice istorije Sanje Vujović, a disciplinska komisija će ispitati da li je navodno zloupotrijebila đake u političke svrhe time što su učestvovali u polaganju vijenaca sa predstavnicima SUBNOR-a Crne Gore u Podgorici i učestvovali u programu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom 9. maja.

To je "Vijestima" potvrdio direktor te ustanove Veljko Đukanović.

On je kazao da je iz kabineta ministarke prosvjete nauke kulture i sporta Vesne Bratić dobio usmenu sugestiju da treba da pokrene disciplinski postupak zbog navodne zloupotrebe.

"Sugestiju sam dobio putem telefona. Tražio sam i da mi dostave to i zvaničnim putem, ali na taj način još ništa nije stiglo. S obzirom na to da u zakonu stoji da se disciplinski postupak može pokrenuti na osnovu pisane prijave ili saznanja, pokrenut je disciplinski postupak i to na osnovu saznanja, a šta će disciplinska komisija odlučiti, ostaje da se vidi", saopštio je Đukanović "Vijestima".

Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) i antifašisti Crne Gore organizovali su 9. maja i šetnju Podgoricom povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Patriotske organizacije pozvale su tada građane da pruže podršku SUBNOR-u.

Šetnja u podne organizovana je od spomenika Svetom Petru Cetinjskom do Skupštine Crne Gore.

Kolona se, kako je prenio RTCG, zaustavila pred Titovim spomenikom, pred zgradom Predsjednika, dok je pred zgradom Skupštine priređeno nekoliko minuta tišine.

Nije poznato da li su u ovoj koloni bili i učenici OŠ "Lovćenski partizanski odred"

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.