Brđanin sa predstavnicima UNODC razgovarao o modalitetima buduće saradnje
Foto: Uprava policije/Twitter

Brđanin sa predstavnicima UNODC razgovarao o modalitetima buduće saradnje

Danas se u prostorijama policije v.d. direktora Zoran Brđanin sastao sa predstavnicima Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal – UNODC.

Tema sastanka je kako navode iz UP bila razmatranje budućih aktivnosti sa akcentom na predstavljanje Akcije za graničnu kontolu za koju je Uprava policije izrazila interesovanje za učešće.

"Ova Akcija između ostalog podrazumijeva uspostavljanje mreže međuagencijskih grupa na određenim aerodromima na Balkanu, među kojima je Aerodrom Podgorica, a u cilju jačanja agencija za sprovođenje zakona u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i terorizma kroz unaprjeđenje kapaciteta analize, detekcije i istrage u targetiranju prtljaga, kontejnera i putnika", navodi se u saopštenju.

Između ostalog razmatrana je kako poručuju podrška UNODC u odnosu na softver za analizu podataka kao i saradnja u okviru UNODC progarama o oružju koje će biti prilika za dalje unapređenje saradnje Uprave policije sa ovom agencijom Ujedinjenih nacija.

Brđanin je izrazio spremnost Uprave policije da aktivno učestvuje u programima koje Kancelarija Ujedinjenih nacija za droge i kriminal realizuje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.