Krivokapić-Brnabić: Snažnija saradnja na planu realizacije evropske agende

Krivokapić-Brnabić: Snažnija saradnja na planu realizacije evropske agende

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić na marginama Delfi ekonomskog foruma, koji se održava u Atini.

Krivokapić je upoznao sagovornicu sa dinamikom pregovaračkog procesa Crne Gore i izrazio uvjerenje da će do kraja mandata Vlade, Crna Gora biti spremna za članstvo.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Srbija moraju snažnije sarađivati na planu realizacije evropske agende, jer je interes građana da obje zemlje najskorije postanu punopravne članice EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o procesu imunizacije stanovništva i konstatovali da se isti odvija zadovoljavajućom dinamikom. Premijer Krivokapić je još jednom izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci u procesu nabavke vakcina.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je zadovoljstvo susretom sa predsjednikom Vlade Crne Gore, poručivši da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

"Lično ću se zauzeti da krenemo novim putem u cilju učvršivanja odnosa“, kazala je Brnabić.

Zajednički je konstatovano da su infrastrukturni projekti, ključni za još snažnije ekonomsko povezivanje dvije zemlje, te iskazana opredjeljenost da se na tom planu intenzivnije sarađuje u narednom periodu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.