U Podgoricu prvi put sletio avion kompanije Chair airlines, stiglo 140 putnika iz Švajcarske

U Podgoricu prvi put sletio avion kompanije Chair airlines, stiglo 140 putnika iz Švajcarske

Na podgorički aerodrom danas je oko 13 sati i 15 minuta po prvi put sletio avion kompanije Chair airlines koji je dovezao putnike iz Švajcarske, njih 140.

Ova kompanija danas je imala prvi let na relaciji Cirih – Podgorica – Cirih, i kako je rečeno, od sada će letjeti dva puta sedmično – četvrtkom i nedjeljom.

Kao što su iz aviokompanije Chair airlines i ranije najavili, popunjenost aviona bila je odlična.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković rekao je da mu je zadovoljstvo što su dočekali kompaniju Chair airlines koja
prvi put leti za Crnu Goru.

“Veliko zadovoljstvo nam je što švajcarski turisti iz zemlje koja  ima najveći bruto društveni proizvod po glavi stanovnika, jedne od najbogatijih i najuređenijih zemalja koja važi za zemlju koja je izuzetno pacifistički orjentisana a koja ima oko 75 posto planinske teritorije kao i Crna Gora. Putnici dolaze da uživaju u ljepotama naše zemlje bilo na obali bilo na planinama”, kazao je on.

NebojaokovidirekrorBordadirektoraaerodromaPodgorica

Đoković

Chair airlines će, kako je najavio, od juna mjeseca imati tri leta.

“Ovo nije prvi put da švajcarski turisti dolaze, oni su dolazili i ranijih godina preko puta kompanije Montenegro Airlines i Izy Yat u Tivtu gdje je promet u oba pravca bio oko 35 hiljada njihovih turista.   Možemo da kažemo da uz najave letova koje imamo za ovu sezonu a koji se povećavaju iz dana u dan imamo za Podgoricu oko 30 operatera u najavi a za Tivat oko 20. Već imamo uspostavljenje linije koje su krenule iz Beč i za Istanbul, Luksemburg…Očekujemo jednu sezonu koja će biti mnogo bolja, tome se svi nadamo i da će sa imunizacijom koja je u toku ova godina biti mnogo lakša i da će imati više turista”, rekao je on.

Kazao je i da je pogodnost za turiste iz Švajcarske i drugih zemalja je što su ih oslobodili PCR testova, imaju pogodnost da, ukoliko neko bude bolestan od korone, bude liječen besplatno u Crnoj Gori i da bez problema bude vraćen u svoju zemlju.

Putnici koji su stigli mahom su zadovoljni organizacijom leta koji je, kako kažu, protekao mirno. Mišljenja su i da im je ova linija znatno olakšala putovanja za ubuduće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.