DF: Prvi korak je da pravosuđe oslobodimo od
DF

DF: Prvi korak je da pravosuđe oslobodimo od "trulih dasaka"

Iz Demokratskog fronta čestitali su svim građanima Crne Gore izglasavanje tužilačkog zakona. Iz ove partije istakali su da će jučerašnji dan biti zlatnim slovima upisan u knjigu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Nikakvi navodi Specijalnog državnog tužilaštva o procesuiranju više od 100 članova Demokratske partije socijalista i njihovih satelita ne mogu popraviti ružnu sliku koju je o sebi prethodnih godina stvorio vrh tužilačke organizacije. Ovo partijsko tijelo Mila Đukanovića može jedino da mjeri svoje učinke upravo prema direktivama koje dobija iz DPS-a. Više je nego jasno da je Milivoje Katnić, u odnosu na prethodnu vlast, povlačio poteze samo prema onim frakcijama u DPS-u i pojedincima kojih se odrekne predsjednik Crne Gore. Time je Katnić odabrao stranu i postao Đukanovićev privatni tužilac i batina u njegovim rukama, a ne tužilac države Crne Gore", kazali su iz DF-a. 

U saopštenju navode i da su uspjesi Glavnog specijalnog tužioca u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije takvi da "nijedna velika afera u koju je upletena Prva familija nije bila ni procesuirana, a da ne govorimo o tome da je dobila sudski epilog".

"U zemlji koja je rekorder po broju neriješenih ubistava i predstavlja centar okršaja najjačih kriminalnih klanova u Evropi, Specijalno državno tužilaštvo je igralo ulogu Đukanovićeve inkvizicije za političke protivnike bivše vlasti, a razni Belivuci, Keljmendiji i slični su postali počasni građani. Prema tome, predstave za javnost gdje su prema "otpisanim" pripadnicima DPS-a bile preduzete određene mjere, nije ništa drugo do jeftino pravdanje za katastrofalno stanje u tužilaštvu. Tim akcijama se, između ostalog, želio pravdati progon i montirani sudski procesi protiv lidera opozicije. Ova naknadna elaboracija SDT je samo dodatna optužnica koju sam protiv sebe piše Milivoje Katnić", kažu iz DF-a.

Dodaju da baš iz tog razloga, izmjene tužilačkog zakona će donijeti neophodne promjene bez kojih Crna Gora stoji u mjestu.

"Tužioci će postati slobodni i nepristrasni profesionalci, ali će prvo morati da pročiste i proluftiraju vlastitu kuću, a onda odlučno povesti bitku protiv kriminala. Prvi korak koji moramo napraviti na putu uspješne borbe je da naše ukupno pravosuđe oslobodimo od „trulih dasaka”", zaključuju iz DF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.