Abazović sa Fejzićem: Budimo plemeniti, šireći ideju mira i solidarnosti

Abazović sa Fejzićem: Budimo plemeniti, šireći ideju mira i solidarnosti

"Neka završetak ramazanskog posta podsjeti da se samo ličnim požrtvovanjem može doći do najplemenitijih ciljeva i istovremeno oznaži duh zajedništva, sloge i praštanja", saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović iz Starog Bara, nakon iftara sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatom Fejzićem.

Abazović je čestitao nastupajući Ramazanski bajram svim građanima islamske vjeroispovijesti, uz želju da im ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav, sreću, mir i slogu.

"Simbolika Bajrama nas podsjeća na univerzalne vrijednosti na kojima se uzdiglo čovječanstvo, a to su humanost, suživot i pravda. Budimo plemeniti i dijelimo radost praznika sa svojim najbližim, šireći ideju mira i solidarnosti. Čuvajmo međuvjerski sklad, gradimo građansku Crnu Goru i budimo primjer svijetu u tome", zaključuje se u čestitiki potpredsjednika Vlade Abazovića.

51175634129c92ea9540bo

Potpredsjednik Vlade Crne Gore priredio je večeras iftar večeru za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifata ef. Fejzića i njegove saradnike.

Iftaru su, pored Abazovića prisustvovali i presjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin Milaimi, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić, pomoćnik reisa za davu i obrazovanje Rahman Kačar, pravni savjetnik reisa Muharem Demirović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i savjetnik potpredsjednika Vlade Miloš Perišić.

Iftaru je prisustvovao i poznati humanista Hajriz Brčvak.

51174846896bfcd211610o

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.