U Podgorici održan protest podrške Palestini: Koliko je za vas jeftina njihova krv u mjesecu Ramazana?
Foto: Screenshot/Vijesti

U Podgorici održan protest podrške Palestini: Koliko je za vas jeftina njihova krv u mjesecu Ramazana?

Na Trgu Republike u Podgorici građani su danas iskazali protest i pružili podršku Palestini i palestinskom narodu.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima "Free Palestine", "Stand up for Palestine" i zastave ove države, a skup završili uzvicima "Alahu Ekber".

Kako prenose Vijesti prisutno je bilo nekoliko desetina građana.

Jedan od okupljenih je održao govor uz podršku i pokliče okupljenih.

"Samo da vas pitam šta su vam djeca nedužna kriva? Koliko je za vas jeftina njihova krv u mjesecu Ramazana? Ja sam spreman da pozovem moju braću iz džemata, Rome, da se zakunu bogom da li bi iko od njih bacio kamen na crkvu ili sinagogu. Ako ijedan musliman koji drži do sebe i živi po sunetu, uradi to, ja ga se odričem bio mi brat, otac ili bilo ko", kazao je.

Službenici Uprave policije su prekinuli ovaj skup, prenose Vijesti, na šta su okupljeni poručili da će se razići da ne bi pravili problem ljudima koji su došli da pruže podršku, a "policajci, inspektori i ovi ostali špijuni, da vam mahnemo, ne bojimo se nikoga sem Njega".

Ovim okupljanjem prekršene su mjere za suzbijanje koronavirusa, propisane od strane Ministarstva zdravlja.

Sukobi između izraelske vojske i Hamasa eskalirali su danas i prerasli u najveći konflikt od rata 2014. u pojasu Gaze.

U pojasu Gaze je od ponedjeljka uveče, kada je počelo raketiranje, u izraelskim udarima iz vazduha ubijeno najmanje 43 ljudi, a u Izraelu šestoro.

Izraelski mediji navode da su to najintenzivniji sukobi u vazduhu tokom više godina.

Izrael je izveo stotine udara na Gazu, a palestinski ekstremisti ispalii više od hiljadu raketa na južnu i centralnu izraelsku teritoriju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.