Bez presedana brzina kojom se osnovao Savjet za prava djeteta na nivou potpresjednika Vlade
Abazović i Santander na satanku, Foto: Vlada Crne Gore

Santander na sastanku sa Abazovićem

Bez presedana brzina kojom se osnovao Savjet za prava djeteta na nivou potpresjednika Vlade

"Bez presedana je brzina kojom se osnovao Savjet za prava djeteta, te u tom smislu dugujem zahvalnost potpredsjedniku Vlade Abazoviću i njegovom Kabinetu zbog razumijevanja i saradnje koji su imali sa UNICEF-om u prethodnom periodu, tokom formiranja pomenutog Savjeta pod njihovim vođstvom“, saopštio je šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huan Santander, koji se u Vladi Crne Gore sastao sa potpredsjednikom Vlade i predsjednikom Savjeta za prava djeteta Dritanom Abazovićem.

Šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander naveo je da UNICEF daje punu podršku potpredsjedniku Vlade Abazoviću u namjeri uspostavljanja okvira saradnje i izgradnje kapaciteta koji će obezbijediti efektno i naučno zasnovano planiranje, koordinaciju i nadgledanje politika o pravima djeteta u Crnoj Gori kroz Savjet za prava djeteta.

Santander je naveo da bi prioritetne oblasti djelovanja trebalo da se tiču nasilja nad djecom, razvoja djece u ranoj dobi i djecom sa smetnjama u razvoju.

Santander je uskazao na interesovanje privatnog sektora da u saradnji sa UNICEF-om pomogne Savjet za prava djeteta i politike koje se tiču prava i zaštite djece, a koji bi dali doprinos ekspertizom, znanjem i ljudskim resursima.
Abazović je iskazao zahvalnost UNICEF-u zbog višestrukog doprinosa koji su imali u formiranju Savjeta za prava djeteta i naveo da se u potpunosti slaže sa navedenim prioritetnim oblastima djelovanja, u čemu bi, po riječima potpredsjednika Vlade, trebalo da se uključe i svi nadležni državni organi kako bi još više unaprijedili sistem zaštite djece od nasilja i osigurali njihov nesmetan razvoj.

On je govorio o prednostima koordinacije različitih politika koje će biti inkorporirane u Savjet za prava djeteta, a koje će se suočiti sa problemima koji se tiču prava i zaštite djece iz najrazličitijih društvenih oblasti i koji će imati priliku da iz svojih nadležnosti definišu prioritete vezane za unaprijeđenje prava djeteta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.