Odgođeno suđenje za ubistvo Bogdana Milića zbog nedolaska svjedoka oštećenih
Viši sud u Podgorici

Nedović i ostali pred sudom 21. juna

Odgođeno suđenje za ubistvo Bogdana Milića zbog nedolaska svjedoka oštećenih

Nastavak suđenja optuženima za učestvovanje u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića prije dvije godine, Lazaru Nedoviću, Mitru Markoviću, Peru Laličiću, Mošu Paoviću i Žarku Pejakoviću juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 21. jun, jer se nijesu pojavili svjedoci.

Obrazlažući odgađanje, sutkinja Vesna Pean je navela da uslovi za održavanje ročišta nijesu ispunjeni jer svjedoci oštećeni Dragan i Goran Vušurović, kao i Marko Vujačić nijesu pristupili na zakazani pretres.

"Za svjedoke Dragana Vušurovića i Vujačića konstatovano je da nije uručen poziv, a prilikom drugog pokušaja dostave poziva utvrđeno je da su otputovali. Svjedok Goran Vušurović je dan prije ročišta obavijestio sud da usljed iznenadnih zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje suđenju", pojasnila je sutkinja Pean.

Milić je ubijen 11. juna 2019. godine oko 17 sati, na Cetinju na Bulevaru crnogorskih junaka dok je sjedio za stolom u lokalu "Portun“. Na osnovu rezultata vještačenja listinga telefonskih komunikacija i baznih stanica, kao i prikupljenih drugih dokaza, policija je u roku od pet dana otkrila osobe koje su, kako se sumnja, učestvovale u likvidaciji Milića i ranjavanju još tri osobe.

Nedović i Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije i direktni izvršioci likvidacije Milića i ranjavanja još tri osobe.

Marković, Paović i Pejaković su, prema sumnjama istražitelja, sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Marković je, kako stoji u optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje "broving“ i "stayer magnicler“ za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.