Stvoriti uslove za jačanje odbrambene saradnje Kosova i CG
Olivera Injac

Online sastanak ministarke Injac sa ministrom odbrane R. Kosovo

Stvoriti uslove za jačanje odbrambene saradnje Kosova i CG

Ministarka odbrane Crne Gore, prof. dr Olivera Injac, održala je onlajn sastanak sa ministrom odbrane Republike Kosovo, Armendom Mehajem.

Injac je čestitala kosovskom kolegi na nedavnom imenovanju za ministra odbrane Kosova, poželjevši mu uspjeh u obavljanju te odgovorne i značajne funkcije.

Takođe je izrazila nadu da će se u narednom periodu stvoriti uslovi za jačanje odbrambene saradnje dvije zemlje kroz učešće u projektima od zajedničkog interesa.

Ministar Mehaj se zahvalio na organizovanju sastanka i izrazio uvjerenje da će se bilateralna saradnja Crne Gore i Kosova u domenu odbrane dodatno razvijati tokom njegovog mandata.

Istakao je da Kosovske bezbjednosne snage ostaju posvećene jačanju kapaciteta i sposobnosti u cilju dostizanja NATO standarda. U tom kontekstu je izrazio uvjerenje da će iskustvo Crne Gore na putu ostvarenja punopravnog članstva u Alijansi biti od neprocjenjivog značaja za Kosovo koje dijeli isti spoljnopolitički cilj. Mehaj je pohvalio postignute rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evropskih integracija, što svjedoči o posvećenosti Crne Gore promovisanju evropskih vrijednosti, kao i očuvanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Na kraju razgovora, sagovornici su izrazili očekivanje da će biti prilike i da se lično sastanu u predstojećem periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.