Stanić: Odbijen skoro cijeli set socio-ekonomskih zakona za pomoć građanima i privredi
Mirko Stanić, Foto: Socijaldemokratska partija

Stanić: Odbijen skoro cijeli set socio-ekonomskih zakona za pomoć građanima i privredi

Poslanici vladajuće većine odbili su skoro cijeli set socio-ekonomskih zakona koji je predložila Socijaldemokratska partija, a kojim bi se značajno pomogli svi građani Crne Gore kao i crnogorska privreda, kazao je Mirko Stanić Član Predsjedništva SDP i Sekretar Kluba poslanika SDP.

"Od devet zakona koje su predložili poslanici naše partije, Skupština će raspravljati samo o Predlogu zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita kojim bi se omogućilo hiljadama građana i kompanija da svoje obaveze odlože na pola godine, kako bi se dala mogućnost da se prekine sa plaćanjem dijela obaveza do pokretanja privrede", kazao je Stanić.

Izrazio je nadu da će ovaj zakon biti usvojen kako bi se na ovaj način pomogle hiljade crnogorskih porodica i kompanija koje u tom periodu ne bi plaćale kamate na kredite.

Ovaj predlog je kako dodaje podržan od strane kolega iz SNP i svih partija crnogorske opozicije i na tome im se zahvaljujemo.

"Za ostale kolege iz DF, Demokrata i URA  predlozi za poboljšanje kvaliteta života građana, manje akcize na gorivo, smanjenje poreza i doprinosa, pomoć privrednicima nijesu zavrijedili podršku, iako su redovno glasali za njih dok su bili u opozicionim klupama", istakao je Stanić.

Poručuje da nije bilo volje ni da se raspravlja o zakonu kojim bi se pomogla mala i srednja privreda kroz subvencije za troškove fiskalizacije ili predlog garantnih šema za kredite kao mjeru podrške privedi.

"Predložili smo takođe i predlog zakona kojim bi se značajno povećale zarade zaposlenih u zdravstvenom sistemu uz dopunu za zaposlene u Upravi policije, a koji je bio tema koju su gorljivo podržavale sve partije današnje vlasti. Na žalost Zakon o zaradama u javnom sektoru, koji je urađen na osnovu predloga Sindikata doktora medicine nije dobio podršku. Odbijeni su i Rezolucija o zaštiti Aerodroma Crne Gore i izmjena Zakona o Prijestonici čime se jasno pokazuje što o zaštiti vitalnih državnih interesa misle u vladajućoj većini.

Što se nas iz SDP-a tiče, nastavićemo ozbiljno da se bavimo zakonodavnom aktivnošću kako bi teme koje se tiču svakodnevnog života građana i pomoći privredi došle u fokus javnosti i time suštinski, a ne populistički i deklarativno unaprijedili kvalitet života i uslove privrjeđivanja", zaključio je Stanić

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.