Preminuo francuski serijski ubica Mišel Furnire
Foto: AFP

Preminuo francuski serijski ubica Mišel Furnire

Francuski serijski ubica Mišel Furnire umro je danas u bolnici u Parizu, saopštilo je tužilaštvo.

Furnire (79) prebačen je 28. aprila u zatvorsku bolnicu zbog srčanih problema, a izdržavao je dvije doživotne kazne za ubistvo osam osoba.

Tužilaštvo je navelo da je otvorena istraga o uzrocima smrti serijskog ubice i da je to uobičajena procedura u slučaju smrti u zatvorskom krugu.

Furnire, poznatiji kao "Čudovište iz Ardena“ priznao je 2008. godine da je ubio sedam žena od 1987. do 2001. godine. Osuđen je na doživotnu robiju za ta ubistva, ali je 2018. godine osuđen takođe na doživotni zatvor za još jedno ubistvo.

Serijski ubica je u martu prošle godine priznao još tri ubistva kao i umiješanost u ubistvo djevojčice Estel Muzen koja je nestala 2003. godine, a čije tijelo još nije pronađeno.

Furnire je bio pod istragom za nestanak još dvije žene.

Advokati žrtava izrazili su razočarenje što je pravosuđe ostalo bez odgovora za sve zločine koje je počinio Furnire.

Tokom jednog od suđenja, Furnire je sebe opisao kao "loše biće lišeno svakog ljudskog osjećenja“.

Psihijatri su naveli da njegova hladna priznanja ubistva svjedoče da je Furnire bio egocentrična ličnost, bez ikakvog osjećaja za kajanje i potpuno ravnodušan prema bolu porodica žrtava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.