Nikolić: Abazović da ne prilagođava mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama
Andrija Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Abazović da ne prilagođava mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama

Upozoravamo potpredsjednika Vlade i parlamentarnu većinu da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama i da ga ne tumače selektivno, saopštio je Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Nemojte da atakujete na Ustav i da rušite princip podjele vlasti, jer onda dolazimo u fazu u kojoj ćete nas natjerati da preispitamo svrhu našeg daljeg učešća u radu Parlamenta", poručio je Nikolić u saopštenju.

Dodaju da je dijalog vlasti i opozicije o ključnim sistemskim odlukama kojeg kako navodi vlast odbije da pokrene, imperativ za zemlju kandidata za članstvo u EU, posebno zbog činjenice da parlamentarna većina ima jednog više poslanika od opozicije.

"Ukoliko ne odustanete od ideje apsolutne kontrole nad sistemom vlasti i ustupaka koje činite ultranacionalistima iz vladajuće koalicije, bićete direktno odgovorni za urušavanje proevropske politike Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Nikolića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.